News

Vremuri GRELE pentru Lazăr. Nu o mai poate proteja pe Kovesi: ”Încalcă legislaţia penală şi Constituţia”

Încep să se miște lucrurile! Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a trimis miercuri o scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care susţine că refuzul de a furniza documentele din Dosarul „Sufrageria lui Oprea” încalcă legislaţia penală şi Constituţia, a declarat deputatul PSD Oana Florea. Parlamentarii sunt interesaţi în mod special de explicațiile lui George Maior, Neculai Onţanu, Laura Coduţa Kovesi şi Florian Coldea, adică personajele-cheie ale anchetei.

Oana Florea a afirmat că este de părere că procurorul general îşi va îndeplini funcţia cu „bunăcredinţă”, afirmând că dacă documentele nu au caracter public, ele nu vor fi făcute publice de comisia de anchetă, potrivit Regulamentului comisiei.

loading...

Deputatul PSD a precizat că procurorul general poate fi sancţionat pentru refuzul de a pune la dispoziţie documentele solicitate, iar Comisia va proceda în consecinţă.

„Îi transmitem (printr-o scrisoarea procurorului general Augustin Lazăr-n.r.) că refuzul de a furniza documentele solicitate către o comisie parlamentară de anchetă (documentele din Dosarul 213/P/2017, înregistrat în luna aprilie la Parchetul General cu privire la ‘sufrageria lui Oprea’ –n.r.) încalcă atât Constituţia, cât şi Legea 544, jurământul de credinţă pe care procurorii îl depun şi Codul de procedură penală„, a declarat preşedintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea, pentru Mediafax.

Trebuie precizat că Augustin Lazăr a refuzat recent să trimită dosarul privind cercetările cu privire la alegerile din 2009, mai exact la noaptea de 6 decembrie, atunci când în sufrageria lui Gabriel Oprea s-au întâlnit mai marii statului.  Pe site-ul oficial al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a apărut un comunicat cu argumentele pentru care nu se vor trimite actele din dosar către Parlament.

loading...
To Top