Zf: 4,5 milioane de români se duc la muncă, patru lideri "au produs"  5.000 de cuvinte goale
Life

Zf: 4,5 milioane de români se duc la muncă, patru lideri „au produs”  5.000 de cuvinte goale

Ziarul Financiar notează astăzi într-un editorial că 4,5 milioane de români se duc oficial în fiecare zi la muncă înghesuindu-se în autobuze, metrouri, sau pe drumuri, pentru un salariu din care statul ia 80% prin taxe şi impozite (pentru a plăti un salariu net de 1.000 de lei, impozitele şi taxele aferente sunt de 800 de lei).

În același timp, la polul opus, patru lideri „au produs”  5.000 de cuvinte, goale, fără cifre, fără ţinte, fără nimic, prin care se angajează să facă România mai competitivă şi mai prosperă.

loading...

“Ca o ironie a istoriei, patru lideri politici ai României – preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu şi unul dintre vicepremieri, Costin Borc, au venit în faţa ţării, în clădirea Casei Poporului, pentru a prezenta documentul strategic „România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”. Cele patru discursuri însumează nouă pagini A4, 33.000 de semne, adică 5.000 de cuvinte.  Toate aceste discursuri nu conţin aproape nicio cifră: unde suntem acum şi unde vrem să ajungem, nu în vorbe, ci în indicatori economici sau de calitate a vieţii. Într-un alt discurs, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, anunţa stupefiat că statul nu are o bază de date cu toate salariile la stat plătite în România”, se arată în editorial.

Publicația financiară mai precizează că România celor care se duc în fiecare zi la muncă s-a săturat de aceste cuvinte goale, care nici măcar nu mai sunt promisiuni, în timp ce economia se canibalizează, se ghetoizează şi se dezvoltă în extreme – zonele deja dezvoltate iau şi mai multe investiţii, în timp ce în zonele sărace nu vine nimeni, nici măcar statul.

“Creşterea economică de 5%, pentru 99% dintre Români nu înseamnă nimic, atât timp cât nu se traduce în creştere de salarii, noi locuri de muncă (în criză companiile au pierdut un milion de locuri de muncă, care s-au recuperat numai 200.000, cifre concrete), o stradă, o şcoală un drum, un copil, etc. Fiecare român care se duce la muncă are nişte sarcini precise, trebuie să producă X cablaje, Y ştergătoare sau Z cămăşi pentru Zara. Liderii politici aproape că nu au nicio obligaţie de a produce ceva, nu sunt legaţi de nimic care poate fi urmărit şi măsurat”, notează Zf.ro.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });