News

Zi IMPORTANTĂ pentru KOVESI. Șefa DNA dă din colț în colț

Astăzi are loc o importantă ședință a comisiei parlamentare pentru alegerile prezidențiale din 2009, în cursul căreia vor fi discuții despre întrebările care vor fi formulate şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi, precum şi despre impactul ultimelor decizii ale CCR.

Pe ordinea de zi se mai află și o cerere de punere la dispoziție a dosarului clasat de Parchetul General, 213/P/2017, legat de alegerile din anul 2009, informează AGERPRES. Mai mult, va fi dezbătut impactul deciziilor Curţii Constituţionale nr. 411, 428, 430 din 2017 asupra activității comisiei.

O importantă temă de discuție va fi despre formularea unei liste de întrebări pentru Laura Codruța Kovesi, în contextul refuzului acesteia de a se prezenta în cadrul comisiei. De asemenea, discuțiile se vor orienta și către informațiile rezultate în urma audierilor şi a documentelor transmise de către autorităţile implicate în organizarea alegerilor din 2009 în vederea elaborării concluziilor raportului Comisiei de anchetă, care ar trebui finalizat până pe 8 septembrie.

loading...

Curtea Constituțională a clarificat recent situația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, care a refuzat să se prezinte în fața Comisiei parlamentare privind alegerile din 2009.

CCR obligă, prin comunicatul dat, angajații instituțiilor din justiție să se prezinte în fața Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009.

„Magistrații nu se pot prelava de nimic și sunt obligați să vină în fața Comisiei de anchetă parlamentară. (…) Autoriăţile statului au obligaţia să ia parte la lucrările Comisiei. Presedintele ICCJ, Procurorul General, preşedintele CSM, cel al Curţii de Consturi şi al Curţii Constituţionale. Pot fi invitate şi alte persoane care să nu aibă nicio legătură cu instituţiile statului”, se precizează în comunicatul emis de Curtea Constituțională.

loading...
To Top