News

Zika în România. Ministerul Sănătății confirmă primul caz

Virusul Zika este în România. Ministerul Sanatatii a anuntat marti ca virusul Zika a fost detectat pentru prima oara in Romania la o persoana care a calatorit in Martinica.  Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

loading...

„Ieri, Ministerul Sănătății a primit confirmarea existenței unui caz de infectare a unui cetățean român cu virusul Zika. Este vorba despre o tânără de 27 de ani. Ea a călătorit în Martinica la finele lunii iunie — începutul lunii iulie și acolo s-a infectat cu virusul Zika. La o zi de la întoarcere, tânăra a manifestat simptome precum febră ușoară, erupții pe piept și pe brațe. A fost internată timp de două zile la Spitalul de Boli Infecțioase ‘Victor Babeș’, apoi a fost externată având în vedere că simptomele nu mai erau prezente”, a declarat Colintineanu.

Potrivit acestuia, tânăra este în afara oricărui pericol, cazul fiind unul izolat, legat de călătoria pe care aceasta a efectuat-o într-o zonă cu transmitere activă a virusului. Medicii i-au recomandat tinerei să aibă relații sexuale protejate cu partenerul de viață și să evite înțepăturile de țânțar în perioada următoare.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top