Ziua care ar putea reconfigura jocurile pentru alegerile parlamentare
News

Ziua care ar putea reconfigura jocurile pentru alegerile parlamentare

loading...

Zi decisivă pentru al doilea om în stat, dar şi pentru ALDE şi chiar PSD. Călin Popescu Tăriceanu așteaptă un verdict al judecătorilor de la Înalta Curte. DNA îl acuză pe șeful Senatului de mărturie mincinoasă, că ar fi mințit sub jurământ. Judecătorii de la Înalta Curte vor decide dacă există suficiente probe împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Rămâne de văzut dacă în cazul unei hotărâri nefavorabile copreşedintelui ALDE cum vor reactiona alegătorii la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Asta în condiţiile în care ALDE ar trebui să ajute cu nişte procente PSD ca să poată guverna împreună. În caz contrar, PSD ar trebuie să se orienteze şi către alte soluţii.

În rechizitoriul prin care Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă, procurorii spun că acesta a minţit când a spus că nu are relaţii personale cu Remus Truică, Dan Andronic şi Tal Silberstein, arătând că a avut mai multe întâlniri cu cei menţionaţi.
Procurorii consideră că declaraţia pe care acesta a dat-o în luna aprilie, fiind audiat ca martor în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a unei părţi din Pădurea Snagov, „este mincinoasă nu numai în privinţa relaţiei avute cu membrii grupului infracţional şi a cunoaşterii activităţii acestora, dar şi în privinţa intermedierii unor întâlniri cu alţi politicieni, aflaţi în conducerea statului după încetarea mandatului său, cu care doreau să intre în contact”. Șeful Senatului a respins acuzațiile DNA și a spus în repetate rândurile că atacurile procurorilor sunt unele de natură politică.
”Oricât aș fi eu de vânat de DNA, ALDE va fi partid parlamentar după alegeri. Băsescu, atunci când era la apogeul puterii sale, a făcut numeroase eforturi de a mă elimina din fruntea Guvernului și din politică. N-a reușit, pentru simplul motiv că în toată activitatea mea NU există fapte de corupție”, a spus recent Tăriceanu.
Întrebat dacă în opinia sa şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi adjunctul SRI Florian Coldea conduc România, Tăriceanu a spus că au „un rol extrem de influent”. De asemenea, întrebat dacă preşedintele este prizonierul celor două persoane, preşedintele Senatului a replicat: „Aşa cum se conturează din ce în ce mai mult tabloul, aşa se pare”. El a declarat că se ajunge ca serviciile de informaţii să controleze toate instituţiile statului, spunând că în ce priveşte controlul Parlamentului asupra serviciilor este „mai rău decât frecţia la piciorul de lemn”.
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
// Infinite Scroll $('.infinite-content').infinitescroll({ navSelector: ".nav-links", nextSelector: ".nav-links a:first", itemSelector: ".infinite-post", loading: { msgText: "Loading more posts...", finishedMsg: "Sorry, no more posts" }, errorCallback: function(){ $(".inf-more-but").css("display", "none") } }); $(window).unbind('.infscr'); $(".inf-more-but").click(function(){ $('.infinite-content').infinitescroll('retrieve'); return false; }); $(window).load(function(){ if ($('.nav-links a').length) { $('.inf-more-but').css('display','inline-block'); } else { $('.inf-more-but').css('display','none'); } }); $(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });