Alex Velea biografie

muzica

Cuprins

Alex Velea biografie

Nasterea

Alex Velea a fost nascut in Bucuresti, pe data de 10 iulie 1984. Acesta este un cantaret de muzica pop, dar si producator muzical. Numele lui real este Alex Sandru, insa a ales sa foloseasca numele de scena Velea pentru ca este mai modern si se potriveste muzicii pe care o canta.

Educatia

Alex a absolvit liceul teoretic Iulia Hasdeu din Bucuresti. Apoi a urmat universitatea Spiru Haret, fiind inscris in anul 2004 aici. A terminat studiile sale in anul 2006 si a primit diploma in domeniul managementului de afaceri. Alex a muncit pentru o perioada de timp ca si programator informatic, insa muzica a preluat intotdeauna primul loc in inima lui.

Cariera

In anul 2004, Alex a intrat in industria muzicala, fiind produs de trupa Akcent. Apoi, in anul 2005, a aparut primul sau single intitulat “Visele” si anul acesta a lansat primul album solo, intitulat “Fara Filtru”. Single-ul principal de pe acest album a atins topul de muzica de pe locul 3 si a fost un succes foarte mare pentru el.

Caracteristici

Alex Velea este cunoscut si pentru stilul sau vestimentar modern. El foloseste foarte des haine trendy precum jeansi, tricouri si jachete, si se potriveste cu stilul sau de muzica pop. El are o inaltime de 1,78 si este foarte muncitor si dedicat muzicii sale.

Premii

Premii

Alex Velea a castigat numeroase premii de-a lungul anilor. Acesta a castigat Premiul pentru Cel mai bun Artist Pop la MTV Europe Music Awards in anul 2007. Apoi, a castigat premiul pentru Cel mai Bun Artist la premiile Music Awards, din anul 2010. De asemenea, a castigat si premiul pentru Cel mai Bun Artist la premiile Kall Me Awards in anul 2011.

Viata personala

Alex Velea este casatorit cu Ana Maria Vintila, un model si antrenor personal din Romania. Acesta are 2 copii, un baiat si o fata. Pe langa a fi un artist talentat, el este si un tata iubitor si un sot devotat. El isi petrece majoritatea timpului sau liber cu familia si prietenii.

Realizari

Alex Velea este unul dintre cei mai talentati cantareti si producatori din Romania. Pana in prezent, el a lansat 8 albume solo si a vandut peste 10 milioane de albume si single-uri in intreaga lume. Pana in prezent, Alex Velea a castigat numeroase premii internationale, cele mai importante fiind premiul pentru Cel mai Bun Artist Pop si premiul pentru Cel mai Bun Artist.

Rezumat

Alex Velea este un cantaret si producator roman de muzica pop. El a absolvit liceul si a urmat studii superioare in managementul afacerilor. In anul 2004, Alex a intrat in industria muzicala si a lansat primul album solo in anul 2005. Pana in prezent, el a avut numeroase realizari si a castigat numeroase premii precum Premiul pentru Cel mai Bun Artist Pop si Premiul pentru Cel mai Bun Artist. Acesta este casatorit si este tata a doi copii. Alex Velea este unul dintre cei mai talentati cantareti si producatori din Romania.

Autor

Articole Asemănătoare

fotbal

Cine a castigat Cupa Mondiala 2022

Introducere Campionatul Mondial de Fotbal din 2022, cunoscut sub numele de FIFA World Cup, a fost unul dintre cele mai asteptate evenimente sportive ale anului. Găzduit de Qatar, acesta a…

Vezi articolul
muzica

Alex Velea si Connect-r, dragoste la prima vedere

Alex Velea si Connect-R: dragoste la prima vedere Romanii au o mare pasiune pentru muzica si, prin urmare, pentru artistii lor preferati. Pe Alex Velea si Connect-R ii putem considera…

Vezi articolul
mama

Mama lui Alex Aelea

Mama lui Alex Velea Mama lui Alex Velea, Adriana si-a petrecut cea mai mare parte a vietii sale ca mamica de familie si din aceasta pozitie si-a educat copiii. Adriana…

Vezi articolul